Laden...

OVER HUNTER

FROM COWFIELD TO CATWALK
1856 Dhr. Henry Lee Norris, een Amerikaanse ondernemer zocht een vestigingsplaats voor zijn productiebedrijf voor laarzen. Dit werd een blok van gebouwen in Edinburgh, bekend als het kasteel Silk Mills, de North British Rubber Company (die veel later bekend werd als Hunter Boot Ltd) werd geregistreerd als een naamloze vennootschap in september 1856. In het begin waren er slechts vier mensen die werken voor het bedrijf, in 1875 is het team gegroeid tot 600 personeelsleden.
De productie van rubberen laarzen is enorm gestegen in de Eerste Wereldoorlog toen het bedrijf werd gevraagd voor het Ministerie van Oorlog om een ​​stevige laars geschikt voor de omstandigheden in ondergelopen loopgraven te bouwen. De molens liepen dag en nacht om immense hoeveelheden te produceren. In totaal werden 1.185.036 paren gemaakt. De modieuze laars was nu een functionele noodzaak.

Voor de Tweede Wereldoorlog werden ze opnieuw opgeroepen om grote hoeveelheden laarzen en lieslaarzen te leveren. 80% van de productie was voor oorlogsmaterieel.
Na de Tweede Wereldoorlog, moest het bedrijf verhuizen naar een grotere fabriek in Heathhall Dumfries, waar het bedrijf is gebaseerd tot 2008.
 De meest populaire Hunter laars, The Original in het groen, werd meer dan 50 jaar geleden gemaakt in de winter van 1955. Het was de eerste orthopedisch laars die we gemaakt hebben. In 1977 werd Hunter bekroond met een Koninklijke Waardering van ZKH de Hertog van Edinburgh. Dit werd kort gevolgd, in 1986, door een Koninklijke Waardering van HM de Koningin. Het verstrekken van grote erkenning voor hun werk in het drooghouden van een aantal zeer belangrijke voeten!